Inbjudan: Konstbranschen i siffror 2017

Date : 20 november, 2017
För första gången har statistik kring den svenska konstbranschens ekonomiska utveckling ställts samman i en rapport. Konstnärernas Riksorganisation har tagit initiativ till att gemensamt med sex andra organisationer definiera konstbranschen, undersöka den och få större kunskap om hur den fungerar. Rapporten är framtagen av Volante Research och projektet stöds av Tillväxtverket. Ladda ner inbjudan...

Artkel i Göteborgsposten av Ben Loveless

Date : 17 mars, 2016
Både konstnärer och beställare behöver gallerierna, skriver Galleriförbundets ordförande Ben Loveless, apropå GP:s rapportering om hur mycket av konstnärernas arvoden som går direkt till galleristerna.

Nya kulturpolitiska strategier efterlyses

Date : 24 oktober, 2015
Svenska Galleriförbundet efterlyser nya kulturpolitiska strategier som syftar till att gynna professionella gallerier. Inom förbundet arbetar vi därför aktivt med ett lyfta fram ett antal områden där samarbetet mellan konstnär, galleri och inköpare/beställare av konst bör tydliggöras.